Minőség a babának, stílus Neked

Mamilla

Mamilla

Az erdőszéli babaszoba

10 dekorációs tipp a megvalósításhoz

2017. október 04. - Mamilla

nyito1.jpg

2017-es design trendek egyik legnagyobb térhódítója, az erdei tematika szerint berendezett baba és gyerekszoba ötlete!

Az erdő és természet ihlette szobabelső, mindkét nem képviselői; kisfiúk és kislányok számára egyaránt kalandos választás lehet!
Ha már beszereztük a szoba alapdarabjait, de még nem sikerült kialakítanunk a karakterét, a föld-színpaletta natúr színeivel, és a szisztematikusan megválasztott kiegészítőkkel, egy kis természetet csempészhetünk otthonunk falai közé!
Az erdei típusú babaszoba előnye, hogy „feltud nőni” a cseperedő gyermek igényeihez, így a későbbiekben, apróbb változtatásokkal is felfrissíthetjük az arculatát!

10 dekorációs tipp a megvalósításhoz

1. Tematikus tapéta

Egy okosan megválasztott trendi tapéta, mesebeli tájakra repíthet el bennünket és a szoba kis lakóját! Mintha egy kerekerdei történet közepébe csöppennénk, elveszhetünk az erdő fái között az izgalmas rengetegben.

Ameddig a szem ellát!

A gyerekszobát szobát optikailag tágasabbnak mutatja, ha a falakon távoli hegycsúcsok ködbe vesző ormait szemlélhetjük. Ha az eredeti látképek mély zöldes-kékes színtónusait használjuk, a nyugodtabb légkört teremthetünk!
tapeta.jpg

2. Plüss trófeák

Babaszoba, mint apró vadászlak? A plüssállat trófeák humoros fókuszpontjai lehetnek az erdei stílusú babaszobának!

A tehetséges kisvadászok egész kollekciót halmozhatnak fel belőlük, hiszen ezek a díszek úgy érvényesülnnk legjobban, ha egymáshoz közel többet is elhelyezünk belőlük. trofea.jpg

3. Kis barátok, keretben

Minden szobához alapvetően hozzátartozik a fali dekoráció, és ez alól a gyerekszoba sem képez kivételt! Aki ódzkodik a plüss trófeák ötletétől, azoknak szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy szolidabb megoldást, amivel a falakat feldobhatjuk!

A színes, állatos poszter gyűjtemény, egymással harmonizáló keretekben elhelyezve, a gyerekszoba barátságos és vidám díszévé válhat!
falikep.jpg

4. Romantikus botanika

Tavaszi erdő ha virágba borul…

Kislányoknak vonzóbbá tehetjük az erdőszéli babaszoba ötletét, egy gyönyörű virágos rétet ábrázoló tapétával! Vihetünk bele több pasztell vagy erősebb pirosasabb-narancsosabb színtónusokat is. Egészen életre kelti a falakat! Ami biztos, hogy a falakon pompázó romantikus virágözönt, még az anyukák is megirigyelhetik!
romantikbotanik.jpg

5. Középpontban a FA

Az erdészlakok jellegzetes bútorzata, általában a legegyszerűbben és legkönnyebben beszerezhető alapanyagból, fából készül.

A fa alapú kiegészítők és bútorok beemelésével a babaszobában, kifejezetten természetközeli rusztikus hatást érhetünk el.Az alig megmunkált, kezeletlen fa jelenléte, szó szerint behozza az erdőt a belső térbe akár rönk székek, ruha akasztók, vagy játékok formájában.
fa.jpg

6. Hangsúlyos kiegészítők

A kisebb kiegészítőket, játékokat biztonságosabb, ha a picik védelmében magasabbra helyezzük! A sok apróságnak otthont adhat egy-egy szép polc! Az ősz beköszöntével, elkezdhetünk vadászni a természet adta kincsekre akár a kirándulások alkalmával is! Tobozok, makkok, mohák, őszi erdei táj tökéletes lelőhelyet biztosít a kis felfedezők számára!
polc.jpg

7. Búvóhely

Ki ne ábrándozott volna gyerekként izgalmas sátorozásról a szabad ég alatt? A beltéri sátrak a kicsik kúszó-mászó időszakától kezdve búvóhelyként, játéktérként funkcionálhatnak, vagy akár kalandor mamiknak és piciknek, szoptatós kuckóként is beválhat. sator.jpg

8. Erdei mintás textíliák

A belsőterek fontos meghatározói a különböző textíliák. A babaszobában, pedig kiemelt figyelmet kell szentelünk a tökéletes ágynemű megválasztására! A textilek a picik legközelebbi fizikai környezetében helyezkednek el, így ügyeljünk mindig arra, hogy csak tudatos forrásból beszerzett anyagokkal vegyünk körül őket.

Ma már rengeteg ötletes anyagmintázat közül válogathatunk, íme egy finom puha pólyázó-kendő a legkisebbeknek!
textil.jpg

9. Egyedi kiságyforgók

A kézügyes anyukák, egyedi kiságyforgó elkészítésével, örvendeztethetik meg a picijüket! Ha körülnézünk a Pinteresten: horgolt, filc és egyéb kreatív figurák tömkelegére, valamint remek ötletekre bukkanhatunk ha saját készítésű kiságyforgót szeretnénk barkácsolni. forgo.jpg

10. Tábortűzi hangulat

Az éjszakai erdő elengedhetetlen részeit képezik a távoli tábortüzek pislákoló fénypontjai! Ezek a szuper hangulati elemek, a babaszoba fénypontjai lehetnek! Ez az aprócska tűz formájú éjjeli lámpás, egészen biztosan elijeszti a rossz álmokat!
tuz.jpg

 

Forrás: Contemporist.com 15Decor Ideas For Creating A Woodland Nursery Design /2017.01.11

A bejegyzés trackback címe:

https://mamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr2412923953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása