Minőség a babának, stílus Neked

Mamilla

Mamilla

Mutasd a szülinapi tortád, megmondom milyen az anyukád!

8 különböző torta – 8 személyiség típus

2017. szeptember 20. - Mamilla

 

A gyerkőcök rohamléptekben cseperednek, az anyukák pedig minden évben hatalmas elánnal készülnek a nagy napra. A lelkiismeretes mami minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a legeslegjobb születésnapi tortával lepje meg csemetéjét. Ebben a blogban egy kis segítséget találtok az ötleteléshez, ha esetleg idén még nem tettétek le a voksotokat egyetlen torta-típus mellett sem. Valamint azok a kedves olvasók sem fognak unatkozni, akik sütés közben egy gyorstalpaló önismereti tréningre vágyakoznának! Íme nyolc különböző anya- és torta-típus. :) Magadra ismersz valamelyikben?  

A Minimalista

A minimalista mami szereti a dolgokat a helyén kezelni, nem kerít indokolatlanul nagy feneket a torta-ügy lebonyolításának. Nem "nemtörődömségből" veszi lazán a kérdést, sokkal inkább, mert szereti nemes egyszerűséggel és könnyedséggel megoldani az elé kerülő feladatokat. Kifinomult ízléssel rendelkezik, nem esik a giccs és a túldíszítettség csapdájába. Íme néhány egyszerű és nagyszerű torta:

Layer-cake és nude-cake! Ezek a jelszavai a minimalista maminak. Néhány réteg piskóta, finom krém, és készen is állunk a partyra!

 A Háziasszony

A házias mami szereti a jól bevált családi recept alapján elkészíteni a meglepi tortát. Az ő tortái a legfinomabbak, de sokszor a legeklektikusabbak is egyben, hiszen ha épp akad otthon valami - eddig fel nem használt, a konyhaszekrény mélyén kincsként megtalált - alapanyag, akkor biztosra vehetjük, hogy hamarosan egy kísérleti tortarecept kerekedik ki belőle! A forradalmi torták a „háziasszony-mami” konyhájában születnek!

Rakott palacsinta-torta, egyedi és pénztárca kímélő torta-dekoráció, vagy a nagyi évtizedes kuglóf-receptje, mind házias finomságok, amik az ünnepet még személyesebbé tehetik a gyerekek számára.

A Hercegnő

Lehetsz fiús vagy lányos anyuka, ha te vagy a nagyranőtt hercegnő, akkor a kis szülinaposodat is ehhez méltóan fogod megünnepelni. Az élet tündérmesébe illő egy ilyen mami mellett! Ezek a torták, pedig még az Óperenciás tengeren is túl is megállnák a helyüket.

Púderrózsaszín és babakék romantikus-álmodozós torták: minden kishercegnő és kislovag kedvencévé válhat!

Az Exkluzív

Az exkluzív mami az életet nagykanállal eszi. Szereti az extravaganciát és a kiváló minőséget. Családjának legifjabb tagjait kiemelt figyelemmel ajándékozza meg. Az ünnepelt tiszteletére tuti nagy party-t rendez, aminek elengedhetetlen központi eleme lesz az emeletes torta.

Gazdagon díszített gyönyörű filmbeillő torta-kreációk, precízen kidolgozott részletekkel! Igazi Insta-torták, a figyelem középpontjában!

Az Egészségtudatos

Jelszava: “Élj tudatosan!” Nála a belbecs többet nyom a latba mint a külcsíny, nagy gonddal válogatja össze a torta legmegfelelőbb alapanyagait és összetevőit. Általában okkal szentel körültekintő figyelmet a bevitt élelmiszerek tudatos megválasztására, ha például előfordul a családban gluténérzékenység vagy cukorbetegség.. Gyermekei hosszútávon megtérülő befektetést kapnak az egészségükre nézve egy ilyen gondos mami étrendje mellett! Íme néhány “-mentes” nyalánkság!

Friss zöldség és gyümölcs, valamint csonthéjasok őrleményéből sütött piskóta, számtalan lehetőség közül választhatunk, ha idén valami reform finomsággal kedveskednénk a szülinapi mulatságon. A gyerekek értékelni fogják!

Az Aprólékos

Tuti, hogy vele a legizgalmasabb legózni/duplózni, hiszen sokszor a kicsi szülinapi tortájának megtervezését és kivitelezését is egy mérnök precizitásával és szenvedélyével végzi el. Szeret elveszni a legapróbb részletekben, nem sajnálva az időt és energiát, hogy még a legkisebb díszítés is, tökéletesen kerüljön ki a kezei alól!

A közkedvelt szivárvány torta, egy izgalmas kihívást jelenthet a kísérletező kedvűek számára, a cake-pop torták pedig nagy türelmet igényelnek, de a végeredmény magáért beszél!

Az Állatbarát

Az állatbarát mami otthonában a házi kiskedvencek is teljes értékű családtagoknak számítanak! Náluk a kutyus, a cicus, a hullámos papagáj és az aranyhörcsög is jól megférnek egymás mellett, egy fedél alatt! Szinte kötelező, hogy a torta is állatfigurás legyen, természetesen a gyerekek legnagyobb örömére- hiszen az állatok szeretetét a kicsik is megöröklik.

Cuki nyuszi, kisbálna és méhecske, aki egész évben gondját viseli a házi-kedvenceknek, igazán megérdemel egy ilyen tortát!

A Szabadszellemű

Kreativitásának nem sok minden szabhat határt, nem szereti a konvencionális megoldásokat, szívesen kísérletezik új dolgokkal! A szabadszellemű mami torta-típusa a “smash-cake” egy abszolut újkeletű torta kreáció, amit a picik kézzel lábbal falatozhatnak!

A legközelebbi blog bejegyzésünkben még többet megtudhattok a smash cake-ről…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr6412878086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása