Minőség a babának, stílus Neked

Mamilla

Mamilla

Pólyázni jó és gyönyörű!

2017. szeptember 19. - Mamilla

A pólyázás az egyik leggyengédebb, leghasznosabb és gyakorlat minden szülő és baba számára.

Mint ismeretes, a pólya ölelő biztonsága az újszülött csecsemők olyan megnyugtató hely, ami az anyaméh korábbi meghitt védelmére emlékezteti őket. Az is köztudott, hogy a pólyázással megelőzhetőek a baba spontán mozgásai (moro reflex), ami gyakran felébreszti őket az első időkben, ezáltal nyugodtabb pihenést biztosít a baba és a szülők számára is. A híres amerikai gyermekgyógyász, Dr. Harvey Karp A legboldogabb baba című könyvében a pólyázás csodálatos tulajdonságairól ír, mint ami képes megnyugtatni és elaltatni a síró babákat. Úgy fogalmaz, hogy a pólyázás egy megnyugvási folyamatot indít be a babáknál, így segít elcsitítani őket.* Más szakemberek szerint a pólyázás fejleszti a babák tapintó érzékszerveit, kényelemben és biztonságban érzik magukat a pólya érintésében (ölelésében), ami kulcsfontosságú az egészséges fejlődéshez.* 


Manapság már tudományosan bizonyított a pólyázás megnyugtató képessége a babák számára, már évszázadok óta használják a pólyát a világ számos országában. A legkorábbi archeológiai bizonyíték a pólya használatára Közép-Ázsiából származik, és i.e. 4000 évre tehető. Ismeretes, hogy az ókori görögök és rómaiak is használták, valamint bibliai hivatkozások is vannak rá.

 

Raegan Moya-Jones az aden + anais egyik alapítója Ausztráliában született és nőtt fel, ahol régóta bevált gyakorlat pamut muszlin takaróba pólyázni a babákat. Az ausztrál szülők számtalan generáció óta ebben a rendkívül puha és légáteresztő anyagba pólyázzák a kicsiket. Raegan 2006-ban mutatta be az első muszlin pólya takarót az Egyesült Államokban, és az aden + anais díjnyertes eredeti pólyája azóta meghódította a világot.

* aden + anais: Swaddle love (2009)

Számos Hollywood-i híresség már korábban is használta az aden + anais takarókat, de az igazi népszerűséget az hozta, amikor Kate Middleton aden + anais takaróban mutatta be a kis György herceget.

a

A bejegyzés trackback címe:

https://mamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr5012879434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása