Minőség a babának, stílus Neked

Mamilla

Mamilla

Így válassz babakocsit

A 3 vs 4 örök dilemmája

2017. szeptember 19. - Mamilla

dubai-mums-put-phil-teds-and-mountain-buggy-strollers-to-the-test-featured.jpg

Terepre vagy városi utakra válasszunk babakocsit? A klasszikus városi babakocsi hogyan teljesít a kátyús utcákon, repedezett aszfalton és törött járdaszegélyeken? Terep babakocsi mennyire kényelmes választás, ha tömegközlekedésre kerül a sor? A leendő lelkes szülő könnyen összezavarodhat ha babakocsi magára választásra szánja magát. Legyen akármilyen hozzáértő műszaki szaki, nem kis kihívás a számtalan különböző méret, típus, felépítés és funkció között kell megtalálni a tökéletes babakocsit. 

Azt vettük észre, hogy a vásárlás előtt állóknak leginkább az okoz fejtörést, hogy 3 vagy 4 kerekű babakocsit válasszanak. Valóban nem könnyű a döntés, nem is tudom, hol kezdjem. Talán egy Netflix hasonlattal jellemezhetnénk a problémát: millió csodálatos dolgot megnéznél, de amikor a választáshoz érsz, képtelen vagy dönteni.

Babakocsi - a legnagyobb döntés

Ha már berendezted a babaszobát, működik a bébiőr, sikeresen kiválasztottad a megfelelő pelenkázótáskát, megvannak a pici babaruhák és az első játékok... elérkezik az utolsó, egyben legnagyobb döntés: a babakocsi kiválasztása az újdonsült kis emberkének. "A babakocsid üzenet a világnak arról, hogy milyen vagy Te" - mondja egy 3 gyerekes anyuka, és neki elhihetjük. 

Szóval, hogy is kezdjük?

Tisztázd magadban, milyen életformád lesz a babáddal. Jobb ha felkészülsz rá, hogy addigi életed igencsak meg fog változni kisbabád születése után. Előre gondold át, milyen szülő szeretnél lenni: mik azok a szokások, hobbik és tevékenységek amiket meg szeretnél tartani, és melyekről tudsz lemondani. (Természetesen a másik szülői féllel egyeztessétek terveiteket.) Az is gondoljátok végig, hogy milyen környezetben közlekedtek leggyakrabban. A város sem jelent tökéletesen sima terepet (!), hiszen kevés olyan utca van, amit ne díszítene egy-egy repedés, aknafedél, kátyú vagy akár díszburkolat...

Általánosságban elmondható, hogy Apa és Anya más és más szempontok szerint indulnak a keresésben.

Apa fő szempontjai:

  1. minőség
  2. minden terepen használható legyen
  3. egyszerűen összezárás
  4. zökkenőmentes haladás

cc-_revamp_banners_1170x536_header1_full_large.jpg

 

 Anya legfontosabb szempontjai:

  1. szép és divatos
  2. egyszerűen tisztítható
  3. elegendő tárolóhely

     

     

uj-nauti-banner-full_large.jpg

A babakocsi kiválasztásának nem a leggyorsabb, de talán legjobb módja, ha az előnyöket és hátrányokat mérlegelitek. Ha a funkciókkal kezditek, talán a legésszerűbb innen indulni: 3 vagy 4 kerekű legyen a babakocsi?

3 kerekű babakocsi: jó választás bármilyen terepre

A 3 kerekű modellek általában jó választás rögös terepre, göröngyös utakra. Nagyobb kerekeik miatt teljesítenek jobban a nehéz terepen. De a kerekek miatt nagyon is különbözőek az egyes 3 kerekű modellek.

3-wheel-stroller-all-terrain-tires-_nn_photos.jpg

Vannak tömör műanyag, valamint műanyag-szerű kerekekkel felszerelt, és léteznek felfújható gumi kerekű típusok. A "műanyag-szerű", vagy úgynevezett "aerotech" kerekek kevésbé csillapítják a talaj egyenetlenségeit, mint a felfújható kerekek, ezért kissé zötyögős lehet vele a közlekedés.

Gumiabroncsok: Megtévesztő lehet az a megnevezés, hogy "műanyag-szerű" kerék. Szakszerűen "aeromaxx" vagy "aerotech" keréknek nevezzük, amit nem szükséges pumpálni. Soha nem lyukad ki, és nem kell karbantartani. Egyszerűen kigurulsz vele a boltból és irány a város! Az ilyen kerekekkel felszerelt babakocsi nagyszerű választás a betondzsungelbe, városi utcákra és bevásárláshoz, ahol nem ütközöl komoly terep-akadályokba. Ahol viszont gyengébben teljesít ez a típus: ha útfelújítás, sínek vagy füves park keresztezi az utadat. Ezzel szemben a felfújható kerekek profin teljesítenek minden terepen, ráadásul könnyebb tolni a gumiabroncsos babakocsit. Zökkenőmentes a gurulás még nehéz útviszonyok között is. Persze esetében számolni kell az időszakos karbantartás szükségességével.

4 kerekű babakocsi: a városi járgány

A 4 kerekű kínálat szinte ijesztően széles. Bármelyik üzletben nézelődünk, biztosan ebből van a legtöbb (kivéve a mi Üzletünkben.. :) ). A többségük kisebb, mint a 3 kerekű modellek, legalábbis a kerekeik biztosan kisebbek. Emiatt pedig általában nehezebb tolni egy 4 kerekű babakocsit, mint egy 3 kerekűt, főleg ha utóbbi felfújható kerekű. Előnyük viszont, hogy a négykerekű babakocsik viszont szilárd és nagyon stabil felépítésűek. Ez például azt jelenti, hogy akkor is kiegyensúlyozottan lehet vele közlekedni, ha épp csomagokkal pakolod tele vásárlás közben.

Mi alapján dönts tehát? Vedd számba, milyen napi rutinod lesz a babával, és válassz hozzá alkalmas babakocsit!

A bejegyzés trackback címe:

https://mamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3312877762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása