Minőség a babának, stílus Neked

Mamilla

Mamilla

Babakocsi választás

ezeket a szempontokat gondold át!

2017. augusztus 10. - Mamilla

Az egyik legfontosabb döntés, amit meg kell hoznod a babavárás során, a babakocsi kiválasztása. Összegyűjtöttünk néhány kulcs szempontot, ami segítségedre lehet, amikor megvásárolod kisbabád első "járművét". Te és az életed

Természetesen a babakocsit a kisbabád fogja használni, de te fogod tolni, ezért a Te életmódodhoz és igényeidhez is ugyanúgy passzolnia kell. Aktív életet élsz, kedveled a hosszú sétákat, netán kirándulni vagy futni is jársz? Vagy inkább csak a barátnőiddel szoktál beülni a kedvenc kávézóba shopping után? Olyan babakocsit válassz, amely illeszkedik a kisbaba megszületése előtti életmódodhoz. Ésszerűnek tűnik, hogy ha most sem szoktál kocogni, valószínűleg kisbabád megszületése után sem leszel megszállott sportoló (és ezzel nincs is semmi probléma!) Ha nem tudod biztosan, hogy milyen típusba tartozol, a Mountain Buggy Mini vagy a phil&teds Dash babakocsi nagyszerű "minden igényt kielégítő" választás, egyaránt alkalmas hosszú utakra és egy könnyed sétához is.

Stílus

Olyan babakocsit vegyél, ami tetszik. Mint egy táska vagy autó, ennek is olyannak kell lennie, amivel büszkén közlekedsz mindennap. A puha és minőségi anyagok, a gondosan kivitelezett részletek és a stílus forma miatt úgy érezheted magad, mint egy milliomos, még akkor is ha a blúzodon még látszanak a legutóbbi etetés nyomai, és a hajad egy ragacsos mamikontyban csoportosul. 

Jellemzők

Ahány szülő, annyi féle igény. Valaki szerint a 4 kerekű babakocsi stabilabb, vagy a 3 kerekű terepre való. Végső soron mindkét típust úgy fejlesztik, hogy maximálisan megfeleljen a stabilitás és biztonság követelményeinek, és egyszerűen lehessen használni bármilyen helyzetben.

Felfújható vagy lyukadásmentes kerék?

A felfújható kerekek tökéletesen puha és kiegyenlített gördülést biztosítanak, de az idő múlásával némi karbantartást igényelhetnek. Azonban a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma már némely nem-levegővel töltött kerék is hasonlóan teljesít, mint a felfújós típusok. Az Aeromaxx™ kerekek (Phil&Teds Dash és Voyager) lyukadásmentesek, mégis olyan kényelmet nyújtanak, mint a levegővel töltött kerekek - mindkét típus előnyeit ötvözik!

Ülés stílus és méret

A babakocsik esetében két típusú ülés létezik: beépített és átalakítható. A beépített ülések tágasabbak és könnyebb a babakocsi (mivel az ülésnek nincs plusz váza). Ilyen modellek például: Mountain Buggy Nano, Mountain Buggy Mini, Phil&Teds Smart. Az átalakítható (moduláris) üléseket viszont több pozícióban is állíthatjuk, például szülővel szemben is utazhat benne a baba. Vannak olyan moduláris ülések is, melyek teljesen dönthetőek is. Például: Phil&Teds Mod. A döntött pozíció a mózes kényelmét nyújtja, extra kiadás nélkül. Ismét csak mindkét típus előnyeit ötvözi például a Phil&Teds Voyager, ami az átalakítható ülés sokoldalúságát egyesíti a kényelmes, tágas mérettel.

A babakocsi tárolása

Annyi apróság szükséges a kisbabához, ha útnak indultok....hol fog minden elférni? Amikor babakocsit választasz, látni fogod, hogy a legtöbb babakocsinak van alsó csomagtároló része. Ha előreláthatólag nagy tárolóhelyre van szükséged (bevásárlás, piaci körút), olyan típust válassz, aminek kellően nagy tárolókapacitása van. Például a Phil&Teds Dash babakocsi alsó rekeszét 10 kg-ig is terhelheted. Az apróságoknak (pl. telefon, pénztárca, kulcsok stb) pedig tökéletes megoldás a babakocsi táska.

Kupola

A káros sugarak elleni védelemben a naptej jó megoldás lehet kisgyerekek számára, de 6 hónapos kor alatt nem igazán ajánlott a használatuk. A Phil&Teds babakocsik kupolái 50+ UV szűrős (legmagasabb) védelemmel rendelkeznek, így akkor is védve van a babád a napsugárzástól, ha épp nem tűri meg a sapkát. A Phil&Teds és Mountain Buggy új-zélandi márkák: ott tervezik őket, ahol az UV sugárzás talán a legmagasabb a világon.

Fék

A lábfék gyakori megoldás, de nem biztos, hogy kényelmesen használható szandálban vagy papucsban. A könnyen kezelhető kézifék ezzel szemben tényleg nagyon egyszerűen használható, és valószínűleg gyakrabban is használják. Ezért biztonságosabb és kényelmesebb megoldás.

Jövőbeni használhatóság

Fog-e még növekedni a család...Lehet, hogy még nincsenek "leendő kistesók" a térképen, de egy olyan babakocsi, amely szuper egyszemélyes, de akár testvér babakocsivá is alakítható - életmentő lehet a jövőben. Olyan babakocsit választani, amely egyszerűen kétszemélyessé alakítható a későbbiekben: okos és előrelátó választás. Például: Phil&Teds Vibe, Phil&Teds Verve A baba születése után valószínűleg fogsz veszíteni némi alvás- és szabadidőt, és néhány hajszálat is, de ne add fel! Találd meg a tökéletes babakocsit, ami segít neked, hogy sikerrel alkalmazkodj és vészeld át a szülőség éveit - kisbabáddal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mamilla.blog.hu/api/trackback/id/tr7112879406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása